M109 Rider Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i have a good battery load tested ,but it will not start ,all the lights go ,but i press the start button and theres a click under the seat and then everything turns off i rest the key wait two minutes and the same thing click under the seat by the battery i need help
 

·
Registered
Joined
·
1,231 Posts
start with the easy things first:

red kill switch off?
kickstand down and still in gear?



make sure battery cables are tight too
 

·
Registered
Joined
·
2,313 Posts
Bad starter relay?

What are your wrenching skills like?

This could end up being an involved checklist to work through to identify the problem.
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
I think you need to check your earth / ground to the frame . By pass it by connecting a jump lead from negative on battery direct to frame , engine bar etc. If starter turns over then that's your problem.

Try it anyway.:super:Gez
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
had same problem, dealer said it was ground cable from battery, where it bolts on to engine block, remove and check for paint, remove if any, and replace cable , end of problem for me.
 

·
Registered
Joined
·
4,485 Posts
yup as stated above; sounds like you might have a loose cable somewhere.

you might also want to but a muti meter on the battery as you crank and see how far down your volts drop.
 

·
Registered
Joined
·
300 Posts
hit it with a hammer! if it still wont start then its definately electrical!!:joke:
 
1 - 7 of 7 Posts
Top