M109 Rider Forums banner
1 - 20 of 24 Posts

·
Registered
Joined
·
413 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
So what 90 rider has the most miles on the clock, and any major repairs needed yet?

My bike 2009 had it 1 month 1400 miles so far and bought it with 28 on it. 8)
 

·
Registered
Joined
·
72 Posts
18 months and 15,500 kilometres
 

·
Registered
Joined
·
608 Posts
9-months, 8,000 miles (13,000 km)

The only problem I've had with mine has been a loose heat-shield on the exhaust pipe. Replaced under warranty.
 

·
Registered
Joined
·
413 Posts
Discussion Starter · #8 ·
did that make some clappy loud type noise under acceleration? I swear I have something loose somewhere, but I only really hear it when I ride with no helmet. But I usually ride with a helmet and dont hear it
 

·
Registered
Joined
·
608 Posts
did that make some clappy loud type noise under acceleration? I swear I have something loose somewhere, but I only really hear it when I ride with no helmet. But I usually ride with a helmet and dont hear it
Not sure if I'd describe it as 'clappy' but it was definitely a vibration type of noise. I would hear it while accelerating at certain speeds...I think it was between 2nd and 3rd gear. Then one day while shining the chrome mufflers I could see that it was loose. It was the part of # 7 (COVER,EXHAUST R) circled in the attached diagram. They replaced the whole thing which took care of the vibration.

At least temporarily. A few months later I could hear the sound again. This time, it was not the little part circled that was loose, the entire Exhaust Cover, R (#7) that was loose. The bolt (#9 on diagram) had fallen out. I was able to remove the exhaust and replace the bolt (with Red Loctite) myself.

I'm not going to get that vibration again as I'm now running Cobra Swepts...
 

·
Registered
Joined
·
413 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Not sure if I'd describe it as 'clappy' but it was definitely a vibration type of noise. I would hear it while accelerating at certain speeds...I think it was between 2nd and 3rd gear. Then one day while shining the chrome mufflers I could see that it was loose. It was the part of # 7 (COVER,EXHAUST R) circled in the attached diagram. They replaced the whole thing which took care of the vibration.

At least temporarily. A few months later I could hear the sound again. This time, it was not the little part circled that was loose, the entire Exhaust Cover, R (#7) that was loose. The bolt (#9 on diagram) had fallen out. I was able to remove the exhaust and replace the bolt (with Red Loctite) myself.

I'm not going to get that vibration again as I'm now running Cobra Swepts...
That part does wiggle some when I twist on the throttle when it is parked.... humm maybe I will check the bolts.... Thanks man
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
I'm almost at 20,000 KM's and am leaving from Ottawa Canada to the Tail of the Dragon on June 4th so will put a couple more on it! :p

As for problems. One major problem on my trip to Cape Breton last summer. You can read about it here http://www.m109riders.com/forums/showthread.php?t=118610
 

·
Registered
Joined
·
413 Posts
Discussion Starter · #16 ·
I'm almost at 20,000 KM's and am leaving from Ottawa Canada to the Tail of the Dragon on June 4th so will put a couple more on it! :p

As for problems. One major problem on my trip to Cape Breton last summer. You can read about it here http://www.m109riders.com/forums/showthread.php?t=118610
Man what a kick in the pants, I saw some oil around my rear hub but I think it was just left over from them doing the first service. I wiped it off and it has not appeared yet.

But now I can at least be aware of that problem. Thanks man!
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
3 1/2 Months... 4,000 mile... No Problems... Doing a Key West run next weekend and Tail of the Dragon in August.
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
I glad U mention that, because I was coming from Florida, dropping the Camper North of Atlant and riding up to Tenn...
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
M90 Mileage

I've had mine for 11.5 months, and I've logged in 14,500 miles. I'm addicted to riding, so I ride it every day it's not raining, even throughout the winter. My coldest day to work was 13 degrees F. :doorag:
 
1 - 20 of 24 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top