Woolich Racing ECU Flashing for $330. Anyone done this, please chime in. - Page 3
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 61 to 90 of 111

Thread: Woolich Racing ECU Flashing for $330. Anyone done this, please chime in.

  1. #61
    Very Active Member geofftl1000r's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    UK, London
    Posts
    921

    Default

    Quote Originally Posted by DrDing.Muscle View Post
    This thread is very interesting and I have always found it very odd that this has not been done before now. When it comes to tuning in the car world this has been done for years. I run a similar setup on my drag Camaro called HPTuners that does exactly what this thread is about. Same thing, changing the maps for timing and fuel and then flashing the tune into the ECU. Max safe power can be achieved with a dyno and a wideband O2 sensor to check for A/F ratio. It would also eliminate the need for a TRE as you should be able to change the behavior of the ECU instead of just fooling the ECU into thinking it is in a different gear.
    This has been around for years. It's just that people concentrate on the GSXR's, Busa's and R1's of this world. Some of the functions they have added to the ECU software for the Busa's is very clever. Gear dependant NOS anyone? Launch control?

    We just need someone who can programme to add the sub routines into the 109 ecu.

  2. Remove Advertisements
    M109Riders.com
    Advertisements
     

  3. #62
    Very Active Member dre319's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    3,303

    Default

    I'm hoping one comes out for a later model.

  4. #63
    Very Active Member Canuk's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Mississauga, Canada
    Posts
    2,737

    Default

    I still feel lucky that Scorp took the time to do this. He's local to me, so I rode to his place with Stav, left an hour later hooked up.
    Been riding with it for some time now, and love it.
    I had knocking with the TRE on there, so I took it off ages ago. No knocking or pinging with this ECU flash. Just smooth strong pull in all gears. TRE never felt like this.

  5. Remove Advertisements
    M109Riders.com
    Advertisements
     

  6. #64
    Very Active Member M109RTOOGO's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Markham Ont. Canada.
    Posts
    1,358

    Cool

    Quote Originally Posted by Canuk View Post
    I still feel lucky that Scorp took the time to do this. He's local to me, so I rode to his place with Stav, left an hour later hooked up.
    Been riding with it for some time now, and love it.
    I had knocking with the TRE on there, so I took it off ages ago. No knocking or pinging with this ECU flash. Just smooth strong pull in all gears. TRE never felt like this.
    ​I'll correct you Colin...not scorp, It was Rick & I that have a proven safe tune.
    Markham Ontario Canada 2007 LE, PC111, GIpro blue, RC Pacific rims,10"/3.5" 300 Metz,Lowered 2.25,Chrome Derby Cover, debeavered,Raw Design LED signals,HID, EVO shift Kit,Chrome Dipstick with oil temp gauge, chrome master cover, Thunder Tornado Air & Raw Performance Shorty, Corbin seats, Chrome Chin Spoiler,Irate grill,Chrome Galfers,Stainless brake lines.....

  7. #65
    Very Active Member Canuk's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Mississauga, Canada
    Posts
    2,737

    Default

    Oops. Slip of the memory.
    Sorry Rick. :)

  8. #66
    Very Active Member M109RTOOGO's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Markham Ont. Canada.
    Posts
    1,358

    Cool

    Colin, if your around lets hook up if our tires allow us to
    Markham Ontario Canada 2007 LE, PC111, GIpro blue, RC Pacific rims,10"/3.5" 300 Metz,Lowered 2.25,Chrome Derby Cover, debeavered,Raw Design LED signals,HID, EVO shift Kit,Chrome Dipstick with oil temp gauge, chrome master cover, Thunder Tornado Air & Raw Performance Shorty, Corbin seats, Chrome Chin Spoiler,Irate grill,Chrome Galfers,Stainless brake lines.....

  9. #67
    Very Active Member Canuk's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Mississauga, Canada
    Posts
    2,737

    Default

    I may be free for a run and a cold brew this Sunday.

  10. #68
    Very Active Member Force's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Australia WA Great Southern
    Posts
    744

    Default

    Hi Guys, I have my Woolich and have a few questions before I start,1st do I need to remove my cobra auto tuner pro, and 2nd I have the pin pulled for he servo an fi light fix. I am not sure if the ecu. flash will work with my after market exhaust or if there will be an issue there... any help would be great...cheers
    2" risers, TNT racing TRE, Cobra auto pro tuner, HID ,LED signals, 300/160 Metz, K&N, grips, alarm, pairs done, front mounts, custom face & taco, Mirrors, Gel Seats, Lowered 2", Swamp Works 2 piece chrome swing arm, Velocity Pro 2 into 1, Coastal Moto "Cyclone" 10x18 -4.25.x18, Tricky Air Ride, more to come, hydraulic clutch, Woolich flash, more to come

  11. #69
    Very Active Member geofftl1000r's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    UK, London
    Posts
    921

    Default

    Hi Force,

    What are you going to use the Woolich kit to modify? If your just doing the ignition maps, secondary throttle valve then you will still need the power pro to do the fueling.
    If you want to do the fuel maps, how are you going to measure the AFR to get an idea which cells in the maps need to be richer/leaner? Do you have some dyno time booked?
    Personally I would do everything in the ECU, less part to go wrong and the best way to know the job is done correctly. Takes dyno time and some practice.

    good luck with the tuning you can get some good results when the ecu is done right.

  12. #70
    Very Active Member Force's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Australia WA Great Southern
    Posts
    744

    Default Thanks

    Quote Originally Posted by geofftl1000r View Post
    Hi Force,

    What are you going to use the Woolich kit to modify? If your just doing the ignition maps, secondary throttle valve then you will still need the power pro to do the fueling.
    If you want to do the fuel maps, how are you going to measure the AFR to get an idea which cells in the maps need to be richer/leaner? Do you have some dyno time booked?
    Personally I would do everything in the ECU, less part to go wrong and the best way to know the job is done correctly. Takes dyno time and some practice.

    good luck with the tuning you can get some good results when the ecu is done right.
    That's what I wanted to know, I will have to travel to get dyno time...but money well spent...cheers
    2" risers, TNT racing TRE, Cobra auto pro tuner, HID ,LED signals, 300/160 Metz, K&N, grips, alarm, pairs done, front mounts, custom face & taco, Mirrors, Gel Seats, Lowered 2", Swamp Works 2 piece chrome swing arm, Velocity Pro 2 into 1, Coastal Moto "Cyclone" 10x18 -4.25.x18, Tricky Air Ride, more to come, hydraulic clutch, Woolich flash, more to come

  13. #71
    Very Active Member SlightlyMad's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Auckland
    Posts
    189

    Default

    Count me in! This seems a much better way to tune my ride than simply chucking fuel down it's neck. Now, just need a couple of other Kiwis to join me to spread the cost...
    The first forty years of childhood are the hardest...

  14. #72
    Very Active Member palv109's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lehigh Valley, Pa
    Posts
    657

    Default

    This thread hasnt been updated for awhile and I was looking into the ECU flashing forthe 2011+ bikes and came up blank.

    Contacted Woolich and they said

    "The late model has not really had muchdemand for the ecu fflashing so we have not progressed it. We generally base our development efforts where their is the most demand. If/when we have more peaople contact us about this year range, we will progress it and release products for it"


    I for one would really like this option and was wondering if anyone else still had desire for it or am I just taking a leak in the wind with this?

    "Do you see motorcycles in front of a psychiatrist office...no because riding is its own therapy, it has a way of making things better"

  15. #73
    Very Active Member thevili's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Nitra, Slovakia
    Posts
    3,365

    Default

    Quote Originally Posted by palv109 View Post
    This thread hasnt been updated for awhile and I was looking into the ECU flashing forthe 2011+ bikes and came up blank.
    Look for this picture (below). It is on this page of Factory Pro (that's all I know), I guess you have to contact them...:

    http://www.factorypro.com/index.htm




  16. #74
    Very Active Member palv109's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lehigh Valley, Pa
    Posts
    657

    Default

    Quote Originally Posted by thevili View Post
    Look for this picture (below). It is on this page of Factory Pro (that's all I know), I guess you have to contact them...:

    http://www.factorypro.com/index.htm



    Thanks for the post but with this company you send them your ECU and they flash it with what they assume is a perfect match to your bike.
    I am looking into the Woolich Flashing which is only available foor 2009 and older models.

    I am getting a feeler for who else may be looking into the Woolich as if we get enough people together to bug them, they said he would gladly look do the remaining research to get it up and running.

    "Do you see motorcycles in front of a psychiatrist office...no because riding is its own therapy, it has a way of making things better"

  17. #75
    Very Active Member geofftl1000r's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    UK, London
    Posts
    921

    Default

    I asked Justin about the newer ECU's a year ago. I gave up waiting last week and bought a PCV.

    I sent the ECU maps and xml table to Skorp for the later bikes but I don't know if he ever tried using them.

    If I could get hold of a later ecu I'd do it myself. Rarer then hens teeth this side of the pond.

  18. #76
    Very Active Member thevili's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Nitra, Slovakia
    Posts
    3,365

    Default

    Quote Originally Posted by palv109 View Post
    Thanks for the post but with this company you send them your ECU and they flash it with what they assume is a perfect match to your bike.
    I am looking into the Woolich Flashing which is only available foor 2009 and older models.

    I am getting a feeler for who else may be looking into the Woolich as if we get enough people together to bug them, they said he would gladly look do the remaining research to get it up and running.
    I know next to nothing about flashing ECU . I found the info I posted when I was looking for the EVO star.... So I guess they are not willing to do what Woolich would? They (FactoryPro) did write that: "For custom and generic flashing email to : [email protected] "

  19. #77
    Very Active Member palv109's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lehigh Valley, Pa
    Posts
    657

    Default

    Quote Originally Posted by thevili View Post
    I know next to nothing about flashing ECU . I found the info I posted when I was looking for the EVO star.... So I guess they are not willing to do what Woolich would? They (FactoryPro) did write that: "For custom and generic flashing email to : [email protected] "
    FactoryPro is an awesome company but even with their 'custom' flashing, it is still not with the bike on the dyno so it will never be perfect. With Woolich, you can actually tune it while your on the dyno and, although expensive/time consuming, you can get a complete custom tune just for your bike as well as eliminate all the restrictions our bikes have.

    "Do you see motorcycles in front of a psychiatrist office...no because riding is its own therapy, it has a way of making things better"

  20. #78
    Active Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Santa Claus, Indiana
    Posts
    78

    Default

    I'm thinking of going FactoryPro Teka tuner this time around.

  21. #79
    Active Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    oklahoma
    Posts
    83

    Default

    Any idea how many people he is needing to do the newer bikes? Might be nice to combine with pcv and autotune to have complete control and the ability to ride anywhere with a good Afr

  22. #80
    Very Active Member palv109's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lehigh Valley, Pa
    Posts
    657

    Default

    Quote Originally Posted by the.okie View Post
    Any idea how many people he is needing to do the newer bikes? Might be nice to combine with pcv and autotune to have complete control and the ability to ride anywhere with a good Afr
    He just said if he gets more inquires he would look into it. We just need to get more people to go onto their website and send them an email asking abotu it. The more we get to do this the better chance they will finally look into it further. He said they started looking into it awhile ago but didnt seea major need for it so they stopped.

    "Do you see motorcycles in front of a psychiatrist office...no because riding is its own therapy, it has a way of making things better"

  23. #81
    Very Active Member Scorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Michigan
    Posts
    839

    Default

    Quote Originally Posted by geofftl1000r View Post
    I asked Justin about the newer ECU's a year ago. I gave up waiting last week and bought a PCV.

    I sent the ECU maps and xml table to Skorp for the later bikes but I don't know if he ever tried using them.

    If I could get hold of a later ecu I'd do it myself. Rarer then hens teeth this side of the pond.
    Hey Geoff, i'll need another copy of those if you don't mind. I lost my hard drive (stopped working). I'm also working with a different company and we are working on the ecu's from 06-15 US and Euro's. We have most of the bin files and are working on a program.

  24. #82
    Active Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Santa Claus, Indiana
    Posts
    78

    Default

    Quote Originally Posted by Scorp View Post
    Hey Geoff, i'll need another copy of those if you don't mind. I lost my hard drive (stopped working). I'm also working with a different company and we are working on the ecu's from 06-15 US and Euro's. We have most of the bin files and are working on a program.
    PM your fellow Indiana brother. ;-)

    i talked to Factory Pro today and got some ideas.

  25. #83
    Very Active Member Scorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Michigan
    Posts
    839

    Default

    Quote Originally Posted by kawzx7 View Post
    PM your fellow Indiana brother. ;-)

    i talked to Factory Pro today and got some ideas.

    PM sent

  26. #84
    Very Active Member geofftl1000r's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    UK, London
    Posts
    921

    Default

    Quote Originally Posted by Scorp View Post
    Hey Geoff, i'll need another copy of those if you don't mind. I lost my hard drive (stopped working). I'm also working with a different company and we are working on the ecu's from 06-15 US and Euro's. We have most of the bin files and are working on a program.
    Files sent.

    http://www.romraider.com/RomRaider/Download

    This program works but I never had a 2007 M109R to check my 2007 ECU with. Later ECU's should be the same but never got hold of a spare ecu to find out.
    Last edited by geofftl1000r; 04-28-2015 at 04:40 AM.

  27. #85
    Very Active Member Scorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Michigan
    Posts
    839

    Default

    Yours is an 07? Why was i thinking it was newer?

  28. #86
    Very Active Member geofftl1000r's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    UK, London
    Posts
    921

    Default

    Quote Originally Posted by Scorp View Post
    Yours is an 07? Why was i thinking it was newer?
    I bought an 07 ecu to test on a 2013 (mine) bike. It didn't work! So never bothered to try the maps I had from a 2013 bike.
    Even thought about re-wiring the ECU plugs to match the 07 ECU but couldn't find the pin wiring for a 2013 ECU.
    Now I have a PCV to get the fueling better. Would like to remove the restrictions from the ECU someday though.

    That's why I sent you the 07 ECU so you could play around with the programming.

    If you find any cheap 2013 ECU's let me know

  29. #87
    Very Active Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Southern Indiana
    Posts
    495

    Default

    Quote Originally Posted by the.okie View Post
    Any idea how many people he is needing to do the newer bikes? Might be nice to combine with pcv and autotune to have complete control and the ability to ride anywhere with a good Afr
    This is exactly the setup I have on my BKing. I use WRT to adjust the ignition tables, STP, injector trim, rev limiter, fan on/off temp as well as disable the necessary systems so I don't get the FI light. I use the PCV w/Autotune and LCD display to control the fueling and see what it's doing in real time. I did use the values from WRT TPS autotune table to replace the values in the PCV target afr table.

    To be honest, if the PowrPro was available for sportbikes too, I'd rip the PCV off the BKing and replace it with the PowrPro.

    I just have the PowrPro on my 109, I think the WRT software and PowrPro would be the perfect match.
    Last edited by Kratos109; 04-28-2015 at 05:44 PM.

  30. #88
    Very Active Member thevili's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Nitra, Slovakia
    Posts
    3,365

    Default

    Hey guys, check this thread, can that "used" ECU come handy for your project maybe??
    https://www.m109riders.com/forums/sho...=1#post3115081

  31. #89
    Very Active Member dre319's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    3,303

    Default

    I know nothing about electronics but I do know I want to have my ECU flashed for ​MORE POWER!

  32. #90
    Very Active Member Scorp's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Michigan
    Posts
    839

    Default

    Quote Originally Posted by thevili View Post
    Hey guys, check this thread, can that "used" ECU come handy for your project maybe??
    https://www.m109riders.com/forums/sho...=1#post3115081
    Yes it can!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
-->